Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

„Ha akarsz valamit tegyél érte!”

Beszélgetés az akadálymentes videóinterjúról nagyothalló személyekkel

👉 A technológia rólunk is szól, értünk is van! 👈

Egy szuper hibrid workshopot tartottunk ma az Impact Hub Budapest-ből, online írótolmácsolással. A program megvalósításában nagyszerű társra találtunk Illés Katában, aki az Indivizo képviseletében vezetett be minket az online videóinterjúk világába.

Az Indivizo egy automatizált videointerjú alkalmazás, mely lehetővé teszi videó alapú interjúk lefolytatását úgy, hogy a HR-es szakembernek nem szükséges időpontot egyeztetnie és online lennie a felvétel alatt.

A programon nagyothalló személyek vettek részt, akik számos hasznos tippet, tanácsot kaptak arra vonatkozóan hogy hogyan tudják növelni esélyeiket a munka világában, hogyan tudnak magabiztosabbak lenni az állásinterjún és miként tudnak kitűzött céljaikhoz közelebb kerülni. Köszi, hogy velünk voltatok!

Beszélgettünk arról a sokunk számára nehezen megválaszolható kérdésről is, hogy beleírjuk-e vagy ne az önéletrajzunkba, hogy nagyothalló személyek vagyunk.  A résztvevő személyekkel arra a megállapításra jutottunk, hogy ez attól függ, hogy kinek mi ad magabiztosságot. Valaki számára fontos szempont, hogy erről már a jelentkezéskor tudjon a munkaadó és azt várja el, hogy olyan munkahelyre kerüljön, ahol ez nem jelent akadályt. Fontos, hogy nem mindannyiunk számára ugyanaz a döntés a jó döntés.

Mindannyian arra vágyunk, hogy a szakmai tudásunk, kompetenciáink alapján ítéljék meg álláspályázatunkat és a teljesítményünket.

Kata javaslata az volt, hogy segítsünk a HR-eseknek abban, hogy több információval rendelkezzenek a nagyothalló jelöltekről. Tanácsa így szólt: “Írjátok le ezentúl azt is, amiben úgy érzitek sokkal jobbak vagytok, mint más és azt is hogy hogyan nem okoz gondot a kommunikáció, mire figyeljenek oda, amitől hozzáférhető lesz az infórmáció, pl. erősítsék meg mindig e-mailben, amit megbeszéltetek.”

Néhány résztvevő visszajelzését megosztjuk veletek:

„Igazán élveztem az egészet, számomra is sokat tanultam és sok mindenki helyzetét megértettem, megértettük egymás helyzetét is.

„Nagyon tetszett Kata előadása, igazán lelkesítő volt!”

„A konferenciára pedig abszolúte megérte elmenni, rengeteg hasznos dolog hangzott el, mind Kata, mind a többiek részéről. Tudjátok, aki mer, az nyer !🙂

„Nagyon jó volt a hangulat. Szeretnék majd a továbbiakban is ilyeneken részt venni, akár személyesen, akár Zoom-on keresztül, mert nekem egyik sem akadály.”

„Köszönöm szépen a mai programot élveztem!🙂

A programot az NFSZK Foglalkoztatás2019 „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” keretében elnyert sikeres „3in1 – Ismeret, Innováció, Inklúzió!” c. pályázatunk keretében valósult meg.

A program megvalósítását támogatja:

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Közhasznú Központ Nonprofit Kft.