Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Várjuk a döntést!

A SINOSZ – a többi országos érdekvédelmi szervezettel együtt – évek óta lobbizik azért, hogy a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülő siket és nagyothalló emberekre nézve megszűnjön a kereseti korlátozás. A jelenlegi jogszabály szerint meg kell szüntetni a megváltozott munkaképességű emberek ellátását, ha az érintett személy jövedelme három egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér másfélszeresét.

A Kormány múlt héten nyújtotta be az erről szóló javaslatát. Az indoklások között olvasható, hogy a kereseti korlát eltörlése segítheti a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását és csökkentheti a munkáltatókra háruló adminisztratív terheket.
Fontos tudnotok, hogy ez még most nincs így, először az Országgyűlésnek el kell fogadnia ezt a módosítási javaslatot. Nem tudjuk még, hogy mikor döntenek! Ha elfogadják módosítást, azt jelenti, hogy rokkantsági és rehabilitációs ellátásban részesülő személyek kereseti korlátozás nélkül dolgozhatnak majd az ellátásuk mellett.