Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Munkaadóknak

Ha úgy érzi, hogy kell egy kis támogatás, mert elbizonytalanodott vagy lelkesedése ellenére nem látja az első lépést, akkor keressen minket és vegye igénybe szolgáltatásainkat. Az Önben felmerült kérdéseket, akadályokat a következő szolgáltatásainkkal segítünk átugrani. Szolgáltatásainkat külön-külön vagy akár komplex, teljes folyamatra vonatkozóan is tudjuk biztosítani.

1. Toborzás​

A meghirdetni kívánt állásajánlatát Magyarországon egyedülálló módon, akadálymentesítve, siket személyek által készített jelnyelvi adaptációval kiegészítve tesszük közzé információs felületeinken.

2. Kiválasztás

Segítünk megszervezni a siket és nagyothalló személyek számára akadálymentes állásinterjút és tanácsadás keretében segítünk felkészülni. Igény esetén jelen van tanácsadó kollégánk, valamint jelnyelvhasználó siket jelölt esetén biztosítjuk jelnyelvi tolmács közreműködését.

3. Szaktanácsadás

Vállaljuk a munkahelyi környezet felmérését, munkakörök átvilágítását, valamint ezek alapján a munkafolyamatok akadálymentesítésére vonatkozó javaslatok megfogalmazását. Partnereink folyamatosan számíthatnak ránk a foglalkoztatás bármely szakaszában felmerülő célcsoport-specifikus kérdéseikkel kapcsolatban.

4. Szervezetfejlesztés és képzés

A befogadó szemléletű, társadalmilag felelős vállalat középpontjában az ember áll, éppen ezért egy kiemelten fontos megelőző állomás a szemléletformáló beszélgetések siket és nagyothalló személyekkel, mely egy meghatározó találkozási pont mindkét oldal számára. Partnereink számára vállaljuk szemléletformáló tréningek szervezését vezetőik és közvetlen munkatársaik számára, továbbá alap és munkahelyi környezethez adaptált jelkincset összegző jelnyelvi tanfolyamok kiszervezését.

Szervezetfejlesztést érintő szolgáltatásunk folyamatos, bármely későbbiekben felmerülő helyzet, eset megoldásában, megkezdett projektek továbbfejlesztésében és azok külső, illetve belső kommunikációjának stratégiai tervezésében állunk rendelkezésre.

5. Kommunikációs akadálymentesítés

Területileg illetékes hivatalos jelnyelvi tolmácsszolgálatunk szolgáltatásait siket és nagyothalló személyeket foglalkoztató partnereink kiemelt, egyéni kedvezménnyel vehetik igénybe.

KONTAKT Tolmácsszolgálatunk legfőbb előnye, hogy bizonyos munkahelyi kommunikációs helyzetek során nincs szükség a jelnyelvi tolmács személyes jelenlétére. A KONTAKT egy újszerű, innovatív videó alapú tolmácsszolgáltatás, mely segítséget jelenthet a siket, siketvak, nagyothalló és halló személyek számára is.

6. Jelnyelvi adaptációk

Számos általános érvényű, meghatározó tájékoztató, információ található létezik egy munkahelyen, mely akadálymentesítés hiányában nem hozzáférhető a jelnyelvhasználó munkavállalók számára (pl.: tesztek, munkavédelmi előírások, tűzvédelmi szabályzat, oktatási anyagok).

Segítünk a vállalat honlapjának, belső anyagainak hallássérült személyek számára történő akadálymentesítésében.