Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Felhívás workshopban való részvételre

Felhívás workshopban való részvételre

Siket vagy nagyothalló személy vagy?


Volt már valaha videóinterjúd?

Kíváncsi vagy, hogy milyen és hogyan lehet akadálymentes?

Volna kedved ebben közösen gondolkodni velünk?

Az Indivizo (https://www.indivizo.com/) csapatával 2 csoport számára (5-5 fő) szervezünk olyan workshopot, ahol a résztvevők megismerhetik a videóinterjú alapú kiválasztást. Figyelembe véve a kommunikációra vonatkozó egyéni szükségleteket, külön szervezünk egy siket és egy nagyothalló személyeknek szóló workshopot. A program keretében tesztelheted az Indivizo szoftvert, ami kiváló lehetőséget teremt arra, hogy participatív szemléletben, közösen tegyünk javaslatokat és egy hallássérült személyek számára akadálymentes HR platform fejlesztésének alapjait teremtsük meg.

Az Indivizo csapatával tervezett pilot és annak tapasztalataira alapozott fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy a jelnyelvet használó, illetve a kommunikáció során a vizualitásra támaszkodó jelöltek és az állást kiíró munkaadó között híd épüljön. Az előítéleteket felválthatja egy első közvetett megismerés, amely eredményesen járulhat hozzá a siket és nagyothalló emberek munkaerő-piaci integrációjához.

Gyere el és vegyél részt! A technológia rólunk is szól, értünk is van!

A program helyszíne: Impact Hub Budapest, Ferenciek tere 2.
A program időpontja:

2020. november 17., kedd, 10.00-13.00 (nagyothalló pilot csapat)

2020. november 24., kedd,  10.00-13.00 (siket pilot csapat)

 Regisztrációhoz kattints a REGISZTRÁCIÓ gombra.

A részvételhez a regisztráció kötelező!

A program akadálymentes, siket személyek számára jelnyelvi tolmácsot, nagyothalló személyek számára írótolmácsot biztosítunk a program ideje alatt!

A programot az NFSZK Foglalkoztatás2019 „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” keretében elnyert sikeres „3in1 – Ismeret, Innováció, Inklúzió!” c. pályázatunk keretében valósítjuk meg.

A program megvalósítását támogatja:

Képtalálat a következőre: „nfszk”

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Közhasznú Központ Nonprofit Kft.