Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

„Akadályugrás” HR meetup

#kézenfekvőmegoldások #inkluzívtoborzás #akadálymentesállásinterjú

„Akadályugrás” HR meetup

Milyen egy inkluzív toborzási és kiválasztási folyamat siket és nagyothalló emberek számára? Mitől akadálymentes egy álláshirdetés? Mit jelent az, hogy jelnyelvi adaptáció? Hogyan lesz akadálymentes az állásinterjú siket vagy nagyothalló embereknek? Milyen szolgáltatást nyújt a KONTAKT? Mit jelent, hogy valaki jelnyelvhasználó siket vagy nagyothalló személy? Hogyan zajlik az interjú? Jelnyelvi tolmácsot honnan tudok rendelni és hogyan? Nekem kell ezt biztosítanom? Mire kell odafigyelnem, ha nagyothalló személyt interjúztatok? Miért jó egy mikrofon az interjún?

HR-es vagy? Toborzással és kiválasztással foglalkozol?

A fenti kérdésekre bizonytalan a válaszod? Akkor a programunk Neked szól!

Célunk, hogy érdekvédelmi tapasztalatainkra építve olyan hiteles információt és jól bevált praktikákat adjunk át HR szakembereknek, amely segítik őket abban, hogy inkluzív szemlélettel, a jelnyelven kommunikáló siket és nagyothalló személyek számára is akadálymentesen valósítsák meg a toborzási és kiválasztási folyamatokat.

Fontos, hogy a siket és nagyothalló személyek számára egyenlő eséllyel hozzáférhető toborzás és kiválasztás minél több HR szakembernek, munkaadónak egyértelmű folyamat legyen. A megvalósítani kívánt innovatív programunk célja, hogy a munkaadók és a toborzással, kiválasztással foglalkozó HR szakemberek kezébe olyan módszereket és eszközöket adjunk, amelyek növelik nyitottságukat a siket és nagyothalló jelentkezők irányába.

A meetup formájában megvalósuló beszélgetéseinken közvetlen találkozásra nyílik lehetőség a HR szakemberek és leendő HR szakemberek, valamint a siket és nagyothalló személyek között.

A program helyszíne: Impact Hub Budapest, Meeting Room (Budapest, Ferenciek tere 2.)

Jelentkezni itt lehet:  „Akadályugrás” HR meetup regisztrációs lap

 A program akadálymentes, siket személyek számára jelnyelvi tolmácsot, nagyothalló személyek számára írótolmácsot biztosítunk a program ideje alatt!

A programot az NFSZK Foglalkoztatás2019 „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” keretében elnyert sikeres „3in1 – Ismeret, Innováció, Inklúzió!” c. pályázatunk keretében valósítjuk meg.

A program megvalósítását támogatja:

  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Közhasznú Központ Nonprofit Kft.