Újra lehet pályázni a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésre

Dátum: 2020-04-22


Újra lehet pályázni a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésre


A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés célja a fogyatékossággal élő álláskeresők és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának elősegítése.

Azon munkáltatók pályázhatnak az elismerésre, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékosággal élő emberek toborzásával, foglalkoztatásával és megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Az eddigi díjazottak között megtalálható az Auchan, a SPAR, a Rossmann, a Morgan Stanley, a Nolato, az IBM, a Szerencsejáték Zrt., a FLEX, a Magyar Telekom és még sokan mások.

Akadályugrás | SINOSZ

Ez a pályázat egy fontos társadalmi szemléletformáló eszköz. A pályázat során megszerezhető logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékossággal élő álláskeresők jelentkezését álláshirdetéseikre, elkötelezett foglalkoztatásuk és megtartásuk iránt.

Pályázati feltételek

Az elismerés megszerzésére lehet jelentkezni a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés honlapján (www.fbm.hu). A jelentkezési lapon szükséges meghatároznia azokat a rövidtávú (3 hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztéseket, melyeket a fogyatékossággal élő személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása érdekében tervez.
A rövidtávú fejlesztések megvalósulását 3 hónap, majd 2 év elteltével szakértők ellenőrzik. Sikeres teljesítés esetén a szervezetet előterjesztik a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés megszerzésére. Az elismerés odaítéléséről a díj adományozóiból álló bizottság dönt.

Az elismerésre bármely nyílt munkaerő-piaci munkáltató jelentkezhet, az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből.

Fontos, hogy a jelentkezést kizárja, ha az adott szervezet rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkezik és a munkaviszonyban foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkavállalók aránya az összes munkavállalóhoz képest a 25%-ot meghaladja.

Amennyiben Ön egy adott szervezet képviseletében először jelentkezik a Fogyatékosság-barát Munkahely díjra vagy korábbi pályázatát szeretné meghosszabbítani, kattintson ide!

Van lehetőség arra is, hogy Munka-Társ Díjra, illetve Példakép Díjra jelöljék valamely munkatársukat.

További információ és a pályázati útmutatók megtalálható itt: https://fbm.hu/palyaza


A SINOSZ további honlapjai

MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS INFORMÁCIÓS IRODA

Munkaerő közvetítői engedély száma:
BPM/01/17253-1/2015-1004

Szolgáltatásunkat támogatja

Akadályugrás - Szolgáltatásunkat támogatja