Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

„Munkahelyet keresek. Merre induljak el?”

A SINOSZ Akadályugrás nevű munkaerő-piaci szolgáltatása 2013 óta támogatja a siket és nagyothalló személyeket az álláskeresés teljes folyamatában. A szolgáltatás teljesen ingyenes minden hallássérült személy számára – függetlenül attól, hogy rendelkezik-e SINOSZ-tagsággal.

Amiben segíteni tudunk:

  • önéletrajz elkészítése / javítása
  • jelentkezés közvetítése a kiválasztott céghez
  • akadálymentes álláshirdetések (https://akadalyugras.hu/allasajanlatok/)
  • akadálymentes ügyfélfogadás
  • állásinterjú megszervezése
  • egyéni tanácsadás
  • foglalkoztatással kapcsolatos egyéb kérdések megválaszolása.

Mi a teendő, ha szeretnéd az Akadályugrás segítségét kérni a munkahelyi elhelyezkedésben?

  1. Vedd fel velünk a kapcsolatot az akadalyugras@sinosz.hu címen keresztül!
  2. Küldj egy friss, lehetőleg fényképes önéletrajzot! Ha nincs önéletrajzod, ezt mindenképpen jelezd nekünk, és segítünk elkészíteni!
  3. Jelentkezésed továbbítása előtt meg fogjuk kérdezni, hogy megváltozott munkaképességű személy vagy-e, illetve, hogy részesülsz-e fogyatékossági támogatásban vagy egyéb pénzbeli ellátásban. Fontos tudnod, hogy ezekre az információkra azért van szükségünk, mert vannak olyan cégek, amelyekhez minden siket és nagyothalló személy jelentkezhet, aki az álláshirdetésükben megfogalmazott elvárásoknak megfelel. Ugyanakkor vannak olyanok is, amelyek kifejezetten megváltozott munkaképességű személyek jelentkezését várják, illetve olyanokét, akik fogyatékossági támogatásban részesülnek. Tehát az ellátásaidról azért kell tudnunk, hogy könnyebben megtaláljuk a számodra megfelelő lehetőségeket.
  4. Amikor először írsz nekünk vagy egy cégnek, nem kötelező, de nagyon ajánlott egy rövid levelet megfogalmazni. Egy köszönés/megszólítás, egy rövid bemutatkozás, vagy néhány sor azzal kapcsolatban, hogy melyik álláshirdetésre szeretnél jelentkezni, vagy milyen munkakört képzelsz el magadnak, bőven elég! Az sem baj, ha nem tökéletes nyelvtanilag a leveled.
  5. Ha az írásos kommunikáció nehézséget jelent, bátran jelezd, mert van lehetőség Skype-on keresztül, jelnyelven vagy szóban megbeszélni a fontosabb lépéseket!

Ha most nem keresel állást, vagy nem rajtunk keresztül szeretnél munkát találni, de kérdésed van az álláskeresés, foglalkoztatás témával kapcsolatban, akkor is bátran írj nekünk!

Online ügyfélfogadás:

hétfő, kedd: 12.00–16.00
szerda, csütörtök, péntek: 08.00–12.00

Részletek az ügyfélfogadási rendről: https://akadalyugras.hu/hirek/megvaltozott-az-ugyfelfogadasi-rend-az-akadalyugrasnal/