Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Így tanul(j)unk mi a felsőoktatásban! ONLINE WORKSHOP

Ismét egy akadálymentes rendezvénnyel készülünk, melynek célcsoportja ezúttal azok a siket vagy nagyothalló fiatalok, akik a felsőoktatásban tanulnak, vagy szeptemberben kezdik meg egyetemi vagy főiskolai tanulmányaikat! Az online workshopot augusztus 25-én tartjuk, a programot író- és szükség esetén jelnyelvi tolmácsok közreműködésével tesszük minden hallássérült résztvevő számára akadálymentessé.

Időpontja: 2021. augusztus 25., szerda, 15.00-17.00
Helyszíne: online, Zoom

Korábban – a „semmit rólunk, nélkülünk” elvvel összhangban – siket és nagyothalló, nappali és levelező tagozaton tanuló hallgatók tapasztalatait gyűjtöttük össze egy kérdőíves kutatás formájában annak érdekében, hogy aktuális információk álljanak rendelkezésre mind a pályaválasztásban szerepet játszó motivációs tényezőkről, mind az egyenlő esélyű hozzáférés megvalósulásának kérdéseiről – ezzel is támogatva a hatékonyabb kommunikációt a felsőoktatás, a civil szféra és az érintett személyek között.

Ezen kutatás eredményeit ismerhetik meg az érdeklődők a workshopon, illetve tapasztalatcserére, közös gondolkodásra is lehetőség nyílik az online rendezvényen. A beszélgetést két hallássérült hallgató, Kajtár Dóra (ELTE) és Tolner Veronika (BME) valamint Dr. Hangya Dóra a SINOSZ Akadályugrás szolgáltatásvezetője moderálja.

JELENTKEZNI ITT TUDTOK: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLQ9a1fvkGWlrC_9iy9s7Rz_It_HTlWXgfj2q64F3rUw3zBA/viewform