Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja 2019-ben is!

2019-ben is meghirdeti a Kormány a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramját (FKÖ Program).

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram minisztériumokban, fővárosi és megyei kormányhivatalokban kínál szakmai gyakorlati lehetőséget a nemzeti közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára.

A program célja: szakmai gyakorlati lehetőség biztosítása a közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára, akik több hónapra bekapcsolódhatnak a központi vagy területi közigazgatási intézményekben – minisztériumokban és kormányhivatalokban – folyó mindennapi munkába.

További célkitűzés a közigazgatás megújítása fiatal munkatársak bevonásával, szemléleti és módszertani modernizálás. Az ösztöndíjasokat személyes mentorok segítik mindennapi munkájukban.

Társadalmi integráció, utánpótlás: a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja és a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram legjobb elemeit megtartva a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram céljai között szerepel a fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók esélyegyenlőségének elősegítése, számukra munkatapasztalat biztosítása, illetve a vidéken élő kvalifikált fiatalok közigazgatási karrierjének elindítása.

A programba bekerülő felsőoktatási hallgatók valamely minisztériumnál történő 10 hónapos szakmai gyakorlat során (melyből 7 hónap a belföldi, 3 hónap a külföldi szakasz), mentorok személyes támogatása mellett szerezhetnek közigazgatási munkatapasztalatot, növelve foglalkoztatási esélyeiket és elősegítve társadalmi integrációjukat.

A pályázat keretében elnyerhető belföldi ösztöndíj összege: havonta nettó 250 000 Ft adómentes jövedelem.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. október 15. (kedd), 24:00 óra.

Az ösztöndíjprogram várható időtartama: 2020. január 1.- 2020. október 31.

A programra jelentkezni regisztrációt követően az FKÖ honlapján lehet.

További információ: http://mkop.hu/#kezdolap

Insagram-on : https://www.instagram.com/mko_program/ 

Facebook-on: https://www.facebook.com/magyarkozigazgatasiosztondijprogram/