Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Felhívás kutatásban való részvételre

Fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek vállalkozásai

Közgazdászokból és fogyatékosságügyi szakértőkből álló kutatócsoportunk a fogyatékossággal élő emberek vállalkozásainak magyarországi helyzetét, gyakorlatát szeretné feltárni.

Ehhez a kutatáshoz keresünk olyan megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő egyéni vagy társas vállalkozókat, akik egy (90-120 perces) interjú erejéig szívesen megosztanák velünk a vállalkozóvá válással, vállalkozói léttel kapcsolatos tapasztalataikat, élményeiket.

Egyik oldalról olyan vállalkozókat keresnénk, ahol a vállalkozó/tulajdonos megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő ember, minimum 4-5 munkavállalót foglalkoztat és legalább 3 éve működik a vállalkozása. Másik oldalról önfoglalkoztató vállalkozókat keresünk, akik legalább 3 éve önálló vállalkozók és ezalatt legalább 3 üzleti partnerrel voltak kapcsolatban.

Kérjük, hogy amennyiben Önre igazak a fentiek, vagy ismer olyan vállalkozót, akire igazak, jelezze felénk! Az interjúból nyert adatokat a későbbiekben csak tudományos célra szeretnénk felhasználni. Személyes adataihoz természetesen csak a kutatócsoport tagjai férhetnek hozzá. A készülő tanulmányokban adatai név nélkül, összesített formában szerepelnek, azokból Önre vagy bármely személyre visszakövetkeztetni nem lehet.

A javaslatokat és jelentkezőket (név/cégnév és elérhetőség: e-mail) kérjük Svastics Carmennek elküldeni a svastics.carmen@barczi.elte.hu és másolatban az akadalyugras@sinosz.hu e-mail címre.

BGE Fogyatékossággal Élő Vállalkozók Kutatócsoport