Auchan Magyarország Kft.

Az interjút Kiss Virág, toborzásért felelős HR vezetővel készítettük.


Kérem, meséljen az Auchan Magyarország Kft. tevékenységéről, mivel foglalkoznak?

Az Auchan 1961-ben alakult Franciaországban családi vállalkozásként és hipermarket kereskedelmet folytat. Magyarországon az első áruház 16 évvel ezelőtt nyitott meg Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat és 14 töltőállomást üzemeltet. A vállalat széles választékáról és diszkont árairól ismert, nagy alapterületű áruházaiban 40-70 ezer különböző termékféleséget kínál a vásárlóknak. Az Auchan feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon a vásárlóerő növeléséhez és vásárlói életminőségének javításához.

 

Jelenleg hány fő dolgozik az Auchan Magyarország Kft-nél?

Közel 7000 munkatársat foglalkoztatunk.

 
A munkatársak között hány fő a megváltozott munkaképességű személy? Mióta foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű személyeket és mi volt az az impulzus, aminek hatására elkezdődött ez a folyamat a cégnél?

 

Felelős vállalatként, működésünk során mindig is fontosnak tartottuk a társadalmi felelősségvállalás előmozdítását. Éppen ezért már 2009 óta foglalkoztatunk megváltozott munkaképességű munkatársakat. Jelenleg több mint 360 megváltozott munkaképességű kollégával dolgozunk együtt.

 

A megváltozott munkaképességű kollégák között hány fő siket és nagyothalló személy? A Auchan Magyarország Kft. mióta alkalmaz siket és nagyothalló személyeket?

Az MMK állományunk 25%-a hallássérült, vagy siket munkatárs és az első hallássérült munkatársunk 2010-ben lépett be a dunakeszi áruházunkba, mint pénztáros.

 

A siket és nagyothalló kollégák milyen munkakörben vanna

A SINOSZ további honlapjai

MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS INFORMÁCIÓS IRODA

Munkaerő közvetítői engedély száma:
BPM/01/17253-1/2015-1004

Szolgáltatásunkat támogatja

Akadályugrás - Szolgáltatásunkat támogatja