Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

TEGYÜNK EGYÜTT! – PROGRAM A MAGYAR POSTÁNÁL

A megváltozott munkaképességű munkavállalók támogatására indított programot a Magyar Posta.

A Magyar Posta Zrt.-nél mintegy 200 fő megváltozott munkaképességű kolléga dolgozik, számos siket és nagyothalló személy is van közöttük. Jellemzően pénzügyi területen, kézbesítői, logisztikai küldeményfeldolgozó és postai ügyfélszolgálati ügyintéző munkakörben dolgoznak, de van hallássérült kolléga a Humánerőforrás Főigazgatóságon is.

A Magyar Posta célja, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozókat megtartsa, illetve arányukat növelje a vállalatnál, és erősítse a munkahelyi befogadást. Ehhez indított „Tegyünk együtt!” mottóval programot idén.

A Magyar Posta nemrég indított programjában fontos szerepet kap, hogy mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalról elinduljon egy nyitott gondolkodás. A vállalat munkakör elemzéssel felméri, hogy melyek azok a feladatkörök, ahol megváltozott munkaképességűeket tud foglalkoztatni. Ebben a Postát civil szervezetek támogatják, egyik kiemelt partner a SINOSZ.

A Magyar Posta Karrier oldalán (https://www.posta.hu/karrier) számos álláslehetőség kínálkozik a SINOSZ tagjainak is. Jelentkezéskor érdemes feltüntetni a CV-ben azt, hogy a jelentkező milyen kommunikációs csatornát részesít előnyben. Személyes interjú során a SINOSZ közreműködésével jelnyelvi tolmácsot is lehet igényelni.

Jelenleg kiemelten levélkézbesítői munkakörbe keres kollégákat a Magyar Posta.