Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

TÁJÉKOZTATÁS – 50 órás tolmácsolási keret igényelhető foglalkoztatási célra

Örömmel tájékoztatjuk az ingyenes tolmácsszolgáltatásra jogosult siket és nagyothalló személyeket, hogy mostantól lehetőség van igénybe venni az éves 120 órás tolmácsolási kereten felül plusz 50 óra tolmácsolást díjmentesen foglalkoztatási területen.

Mit jelent ez?

Jelenleg a hallássérült személyek évente 120 óra ingyenes jelnyelvi tolmácsolást / írótolmácsolást vehetnek igénybe, ami alanyi jogon jár, segítve az információkhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

Mostantól, ha munkaviszonnyal rendelkezel, vagy egyéni vagy társas vállalkozó vagy, ez a 120 óra kiegészül plusz 50 órával, amelyet kizárólag foglalkoztatás keretein belül (pl. üzemorvosi vizsgálat, munkahelyi megbeszélés, betanítás, képzés, szerződésmódosítás stb.) vehetsz igénybe.

Hogyan veheted igénybe az 50 órás keretet?

Kérj a munkahelyeden egy munkáltatói igazolást, add le a jelnyelvi tolmácsszolgálatnál, hogy regisztrálni tudják az 50 órádat, és rendelj jelnyelvi tolmácsot a megszokott módon!

A SINOSZ jelnyelvi tolmácsszolgálatainak elérhetőségét itt találod meg: https://tolmacsszolgalat.hu/

1 thoughts on “TÁJÉKOZTATÁS – 50 órás tolmácsolási keret igényelhető foglalkoztatási célra”

  1. Pingback: Jelnyelvi tolmács a munkahelyen – I. rész: ÁLLÁSINTERJÚ - Akadályugrás - Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

Comments are closed.