Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Siket munkatárs erősíti a Szerencsejáték Zrt. csapatát

A Szerencsejáték Zrt-vel való együttműködésünk újabb fontos állomáshoz érkezett. A szükséges előkészületek után felvételre került az első siket sorsjegyárus Nyíregyházán. A kollégák rendkívül nyitottan fogadták Pétert, akit egy rövid találkozó keretében a SINOSZ munkaerő-piaci referensének moderálásával bemutattak a vele közvetlen kapcsolatba kerülő munkatársaknak, az elszámoltatást végző lottózós kollégáknak, a vele egy helyen árusító tapasztalt sorsjegyárusnak és a gépkocsi vezetőnek. A találkozón részt vettek a Miskolci Régió lottózói munkarendekért felelős kolléganői is. Kipróbálták az elszámolásban is támogatást nyújtó segédeszközt, a mobil telefonról is elérhető KONTAKT tolmácsszolgáltatást, mely segítségükre volt az első interjú lefolytatásában is. A szolgáltatás segítségével jelnyelvi tolmács fizikai jelenléte nélkül került lefolytatásra az állásinterjú Budapestről a Nyíregyházán tartózkodó Péterrel.

Az ismerkedést követően megtörtént a lottózóban az első sorsjegy felvétel, majd Péter az értékesítő helyén élesben is bizonyította rátermettségét, ahogy más siket és nagyothalló személyek is a nyílt munkaerőpiacon.

Kívánunk Péternek ezúton is sok szerencsét!

 Mi is az a KONTAKT?

KONTAKT Tolmácsszolgálat lehetővé teszi a siket és nagyothalló személyek számára a jelnyelvi tolmács személyes jelenléte nélküli önálló ügyintézést, megkönnyítve társadalmi integrációjukat és növelve munkaerő-piaci esélyeiket. A videó alapú jelnyelvi tolmács- és szöveges operátori szolgálat segítségével mindennapi kommunikációjuk akadálymentessé válik úgy a munkahelyeken, mint az oktatásban, az egészségügyben vagy bármely közszolgáltatás igénybevételekor. A SINOSZ által fejlesztett és működtetett KONTAKT Videótolmács-szolgáltatás az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának finanszírozásával valósult meg.