Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Sajtóközlemény: SINOSZ – Szerencsejáték Zrt.

LEGYEN SZERENCSÉNK MÁSKOR IS!
A projektről a szervezők készítettek egy portréfilmet:
Sajtókapcsolat:

2015. március 25. – A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) 2014-ben megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel a siketek és nagyothallók munkaerőpiacra történő sikeres beilleszkedése érdekében. A közösen elindított pilot projekt keretében a Szerencsejéték Zrt. megnyitotta a sorsjegyárusi munkakört a siketek és nagyothallók számára, így két nagyothalló személyt alkalmaztak 6 hónapon át. A program sikerét is jól mutatja, hogy a zárást követően véglegesítették őket.

A két új nagyothalló integrációjának első lépéseként elkészült egy eljárásrend, melynek köszönhetően az új kollégák sikeresen, akadálytalanul integrálódtak a Szerencsejáték Zrt. munkatársai közé, és az értékesítőhelyi környezetbe is. A SINOSZ segítségével olyan felvételi és beilleszkedést támogató protokoll született, amely tetszőlegesen alkalmazható más munkakörök humánerőforrás-igényének kielégítése során is.

A Szerencsejáték Zrt.-vel közösen elkezdett projekt fontos része volt a leendő vezetők és munkatársak érzékenyítése, a hallássérült munkavállalókat érintő legfontosabb kommunikációs ismeretek átadása, ami a SINOSZ részéről egy rendkívül sikeres kezdeményezésnek bizonyult. A képzést siket és nagyothalló trénerek tartották. A munkatársak pozizív élményekkel és sok hasznos információval felvértezve várták a két új kollégát.

„Közvetlenül gyakorolhattam, tapasztalhattam a hallássérültekkel való kommunikációt. Bátorságot adott, érzékenyített, nyitottabbá tett.”

„Sok információt kaptunk arról, hogyan hidalják át a hallássérültek a nehézségeket a hallók világával. Nagyon jó érzéssel megyek haza és adom át az információt a munkatársaimnak.”

A pilot projekt fontos feladata volt, hogy egy újabb jó példával előmozdítsák a sokszínűséget és a befogadó szemléletet a magyarországi munkahelyeken és népszerűsítsék a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos jó gyakorlatokat.

[youtube id=”bWBStwwnKk4″ width=”699″ height=”393″ autoplay=”no” api_params=”&rel=0″ class=””][fusion_text]

A társadalmi felelősségvállalási projektek a támogatottakon túl a partnerek számára is előnyösek– hangsúlyozza a SINOSZ. A jelen pilot programban való támogatói részvétel visszahat a Szerencsejáték Zrt. társadalmi megítélésére is, továbbá azért is fontos, mert szervezeti kultúrájukban új hangsúlyt kapott a megváltozott munkaképességű emberekkel történő együttműködés, és a társaság nemzetközi szinten (pl.: Fogyatékos Személyek Jogairól szóló ENSZ Egyezmény) is helytálló programot vállalt fel azzal, hogy a mozgáskorlátozottak és tartós betegek csoportja mellett a hallássérült csoport foglalkoztathatóságát is bebizonyította a nyílt munkaerőpiacon.

Friss: A SINOSZ ezúton kíván gratulálni a Szerencsejáték Zrt.-nek, abból az alkalomból, hogy a vállalat idén harmadik alkalommal vette át a Fogyatékosság-barát Munkahely díjat, amely a logó újabb kétéves használatával jár az elmúlt két év sikeres vállalásaiért. Az elismerést Balogh Ádám, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója vette át 2015. március 24-én a díjat létrehozó Salva Vita Alapítvány igazgatójától, Vég Katalintól és Czibere Károlytól, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárától.

Horváth Ida – Open Communications Kft. +36 30 627 3584 ida.horvath@opencom.hu