Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

sinosz.hu

Neked MUNKA, nekem ÁLOM! 2020-ban – projektnap

Neked MUNKA, nekem ÁLOM! 2020-ban ismét. Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap.

A megvalósítási nap2020. október 15-e

A résztvevők már megvannak, így jelentkezni már nem lehet.

Idén, a fogyatékossággal élő résztvevők fél napot tölthetnek egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, munkakörben. A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékossággal élő emberek igényei, ötletei alapján keresik meg, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt érdekli. A fogadó munkáltatóknál egy „belső mentor” lesz a házigazdája az érkező fogyatékossággal élő látogatónak. A találkozás során nem hagyják egyedül a résztvevőket, a fogyatékossággal élő embereket felkészített kísérők (alapítvány munkatársai ill. önkéntesek) kalauzolják a munkahelyekre, szükség és igény esetén támogatják a helyszínen a folyamatot.

A speciális nyílt nap folyamán a fogyatékossággal élő résztvevők:

  • megismerkednek az általuk választott munkahellyel, munkakörrel
  • kipróbálhatják magukat egy új közegben és szerepben
  • nem csak egy álmuk teljesül, hanem reálisabb elképzeléseket alakíthatnak ki az elképzelt pozícióról és a munkavállalási lehetőségeikről

A munkáltatók:

  • kipróbálhatják, mennyire befogadó a csapatuk
  • megtapasztalják a fogyatékossággal élő munkavállalóval való együttműködést
  • átértékelhetik a saját munkájuk értékét is

A program célja a tapasztalatszerzés.

Ez a program olyan személyes találkozások, beszélgetések létrejöttét mozdíthatja elő, melyek segítik a fogyatékosságot övező téves elképzelések, előítéletek lebontását, és kiinduló pontul szolgálhatnak a valós nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatás és befogadás felé.

Szeretnék, ha minél szélesebb körben elterjedne, hogy a fogyatékossággal élő személyek tudnak és akarnak is dolgozni.

A programra bármely fogyatékossággal élő tanuló, álláskereső, vagy akár már dolgozó ember jelentkezhet. Elsősorban nagykorú résztvevők jelentkezését várják. 2020 tavaszán Budapesten a Salva Vita Alapítvány maximum 15 fogyatékossággal élő ember munka-álmát tudja egy napra megvalósítani.

A program országos hatókörű, az ország területén várhatóan több mint 200 fogyatékossággal élő ember vehet részt a programban.