A Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa.
Az elismerésre és a logó használatára bármelyik nyílt munkaerő-piaci munkáltató jelentkezhet az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt 2018. május 11-ig. Kis-, közép és nagyvállalatok egyaránt lehetnek Fogyatékosság-barát munkahelyek.

A logó, mely a vállalat külső és belső kommunikációjában egyaránt felhasználható egyrészt azt üzeni, hogy a munkáltató örömmel fogadja a fogyatékos álláskereső emberek jelentkezését és elkötelezett a már foglalkoztatott fogyatékos munkavállalók irányába is, másrészt nyilvánvalóvá teszi, hogy a szervezet kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségi szempontokra, mely elkötelezettség növelheti a cég presztízsét, illetve a szervezet CSR tevékenységébe is beépíthető.

Milyen előnyökkel jár a logó használata a munkáltató számára?

  • A logó kifejezi, láthatóvá, kommunikálhatóvá teszi a szervezet, cég fogyatékos emberek iránti elkötelezettségét. Azt az üzenetet közvetíti, hogy a cég nyitott a fogyatékos munkavállalók felvétele, foglalkoztatása és megtartása iránt. Segíti a felek egymásra találását.
  • A meglévő munkavállalóknak azt üzeni, hogy értékelik hozzájárulásukat, és méltányosan fogják őket kezelni, ha munkavégző képességük csökkenne. A munkatársak büszkék vállalatukra, ezáltal lojálisabbak, ha azt látják, hogy vállalatuk a fogyatékkal élők jó munkáltatójává igyekszik válni.
  • Növeli a cég presztízsét, ha köztudott róla, hogy kiemelt figyelmet fordít a cégnél az esélyegyenlőségi szempontokra, a fogyatékos emberek foglalkoztatására.
  • A logó-használó szervezet részévé válik egy munkáltatói közösségnek, mely az információ-, tudás és tapasztalatcsere, továbbá a jó gyakorlatok megismerése révén hozzájárul a szervezet további fejlődéshez.
  • A fogyatékosság-barát munkahely elismerés beépíthető a szervezet CSR tevékenységébe.
  • A díjátadó az országos média jelenlétében zajlik, s így rendkívül kedvező lehetőséget biztosít a díjazott cégek CSR tevékenységének széleskörű bemutatására.
  • A díjazott szervezetek fejlesztéseit, jó gyakorlatait honlapunkon és facebook oldalunkon közzétesszük ezáltal is hozzájárulunk a szervezetek jó hírnevének terjesztéséhez.
  • A logó használható belső és külső álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során használt anyagokon, munkaügyi központokban, munkaerő-közvetítő cégeknél, valamint az interneten közzétett hirdetéseken is. Alkalmazható továbbá honlapokon, kiadványokon, levélpapírokon, beszámolókon, közleményeken, stb.

A nyertes pályázó az elismerés megszerzését követően jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára. A logó 2 évig használható. Használata – a középtávú fejlesztések igazolását követően – további 2 évre, többször is meghosszabbítható.

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismeréssel kapcsolatos további információkért látogasson el a www.fbm.hu honlapra,ahol letölthető a jelentkezési lap és a részletes útmutató is .További kérdéssekkel keresse a program vezetőjét, Eldin Adélt az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Tel:+36-1-323-1256
Mobil: +36-70-398-5029