Napjainkban egyre több területen találkozhatunk a

„Corporate Social Responsability”

vagyis vállalatok társadalmi felelősségvállalása kifejezéssel. De vajon mit is jelent ez a kifejezés, mit értünk alatta, amikor találkozunk vele? Hogyan értelmezi egy munkaadó, a társadalom, illetve egy civil szervezet?

A SINOSZ szerint a társadalmilag felelős foglalkoztatás érték, esélyteremtés, lehetőség.

Mindamellett, hogy a siket és nagyothalló személyek foglalkoztatása gazdasági szempontból előny és racionalitás, sokkal fontosabb annak erkölcsi értéke, társadalomban betöltött szerepe, a szervezet fejlődésére vonatkozó pozitív hatása.

A társadalmi felelősségvállalás egyik kiemelt prioritása a megváltozott munkaképességű, köztük siket és nagyothalló személyek foglalkoztatása.
Ma már számos pályázat kínál különböző elismerést, forrást azon befogadó munkahelyek számára, akik szemléletében kiemelt jelentőséggel bír az esélyegyenlőség, az akadálymentes munkahelyi környezet és az egyenlő bánásmódot szem előtt tartó diszkriminációmentes foglalkoztatás.

Mi hiszünk abban, hogy a hallássérült munkatársakkal való közös munkavégzés során a többi munkatárs is sokat tanul az együttműködésről, az esélyegyenlőségről, elfogadásról, és nem utolsó sorban a toleranciáról.

Ha úgy érzi, hogy kell egy kis támogatás, mert elbizonytalanodott vagy lelkesedése ellenére nem látja az első lépést, akkor keressen minket és vegye igénybe szolgáltatásainkat.