A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – röviden SINOSZ – 110 éves, közhasznú társadalmi, érdekvédelmi szervezet, amely segíti, támogatja a siket és nagyothalló embereket a társadalmi beilleszkedésben, az egyéni érvényesülésben.
A közhasznúság azt is jelenti, hogy szolgáltatásainkat nem csak tagjainknak, hanem az összes Magyarországon élő siket és nagyothalló személy számára biztosítjuk.

Segítséget nyújtunk a siket és nagyothalló személyek számára az információk akadálymentes eléréséhez, a munkavégzéshez, támogatjuk az önálló életviteli törekvéseiket, kedvezményes utazási és üdülési lehetőséget biztosítunk, kulturális, sport, szabadidős tevékenységeket szervezünk, szolgáltatásokat – jelnyelvi tolmácsszolgálat, jogsegélyszolgálat, pszichológiai tanácsadás, illetve munkaerő-piaci tanácsadást – nyújtunk, szakmai találkozókat szervezünk.

Az ország számos pontján működtetünk megyei és helyi szervezeteket, melyek közösségi színterekként funkcionálnak. Országosan 13 jelnyelvi tolmácsszolgálatot működtetünk.

2013 tavaszán indítottuk útjára a Kontakt Tolmácsszolgálatunkat, mely egy Magyarországon újdonságnak számító, videó alapú tolmácsszolgáltatás. A szolgáltatás elősegíti a siket és halló társadalom közötti kommunikációt, amely hatalmas lépést jelenthet a siketek és nagyothallók társadalmi integrációjában. A KONTAKT Tolmácsszolgálat lehetővé teszi a siketek és nagyothallók számára a jelnyelvi tolmács személyes jelenléte nélküli önálló ügyintézést, megkönnyítve társadalmi integrációjukat és növelve munkaerő-piaci esélyeiket.